Sfeervol adventsfeest; geschreven door Jona.

Posted by on dec 12, 2014 in Titurel Leeft
Sfeervol adventsfeest; geschreven door Jona.

Het was zaterdag 28 november. De dag van advent. Aftellen naar Kerstmis. Het was de eerste keer dat ik dit feest vierde. In de ochtend, voordat het feest begon moesten ik, Walter, Tim en Gert-Jan samen met Faye een adventskring opbouwen. Faye knipte takken van bomen, en wij maakten er een spiraal van, midden in de kapel.

Het leek behoorlijk op het Titurel-logo. Ook stopte Gert-Jan papieren sterren op bepaalde plekken in de kring. Intussen hadden Faye en Sammy appelkaarsen gemaakt. Even later zou het feest beginnen…

…De zaal was gevuld en de kaarsen brandden in de duisternis van de kapel. Het zag er erg mooi uit.

Ik had er zin in, en de rest van de groep ook. De sfeer was goed, en werd nog beter toen Ton op zijn gitaar begon te spelen, en de eerste mensen begonnen te lopen. In het midden van de adventsspiraal stond een grote kaars. Iedereen liep op zijn beurt met een appelkaars in de hand naar de kaars in het midden van de spiraal, stak zijn kaars aan en plaatste hem op een ster. Ieder een liep op zijn eigen manier naar de kaars. Je kon goed zien hoe de mensen van elkaar verschilden. Sommige mensen waren stil, anderen heel vrolijk, Toon maakte het wel heel bont.

Zelf vond ik het best een plechtig moment, het voelde voor mij ook alsof ik in mijn eigen ziel afdaalde. Het was een mooi moment en ik heb er van genoten.

  • Adventsfeest
  • Adventsfeest
  • Adventsfeest
  • Adventsfeest

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.