Bij Titurel hebben we een houtwerkplaats, textielatelier, mattenvlechterij en een keramiekatelier. In elk werkgebied gaan de cliënten onder begeleiding, samen of individueel, aan de slag en creëren zo mooie en unieke producten. Wanneer nodig worden onderdelen van het werkproces zo opgesplitst dat iedereen een bijdrage kan leveren en zo tot zijn recht kan komen.

Bij het ambachtelijk werken ligt de nadruk op het proces: het mag nooit alleen routinematig productiewerk worden. We vinden het wél belangrijk dat er een goed product afgeleverd wordt, dat er zorgvuldig en aandachtig gewerkt wordt. Ontwikkeling staat hierbij centraal: hierbij gaat het niet alleen om praktische vaardigheden maar ook vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, concentratie, het kunnen werken in opdracht, het samenwerken en het afstemmen op elkaar…

De producten worden te koop aangeboden: in het eigen winkeltje tijdens de grotere activiteiten, op markten of evenementen waar we met onze eigen kraam deelnemen. Soms kunnen producten op bestelling gemaakt worden.

–       Houtwerkplaats

hout bewerking

–       Textielatelier

textiel_04

–       Keramiekatelier

Keramiek_01

–       Mattenvlechterij

matten_03

matten_02

matten_01

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.