Sint-Maarten viering op Lohengrin

Posted by on nov 21, 2014 in Titurel Leeft
Sint-Maarten viering op Lohengrin

Tekst geschreven door Sil

We zijn om 10.00 uur begonnen met de viering op Lohengrin, onze woonlocatie in Hoogerheide. We zongen eerst met elkaar in een kring en daarna zijn we koffie gaan drinken met een stukje taart erbij.

Janny vertelde dat we tijdens het feest van Sint-Michael iets op een briefje schreven wat we wilden vergeten en dat hadden verbrand. Nu gingen we wat opschrijven wat je wilde behouden/koesteren en bij textiel hadden ze speciale tasjes daarvoor gemaakt; dat je daar je papiertje met wat je erop had geschreven in kon doen en kon bijhouden. Daarna gingen we de boomschijven maken met een hele mooie tekst: Een goede buur is beter dan een verre vriend.

Toen we klaar waren met de boomschijven zijn we gaan kijken wie welk huisnummer zou gaan doen want we gingen de boomschijven aan de mensen in de straat geven. Want met Sint-Maarten geef je iets, maar je houdt ook nog een stukje voor jezelf.

We kregen veel complimenten van de buurtbewoners, ze vonden het allemaal erg leuk wat ze kregen. Sommigen stuurden een kaartje en sommige buren kwamen zelfs langs met een doosje chocolade als bedankje. Toen we allemaal terug kwamen, gingen we samen eten: lekkere pompoensoep van Lukas en de lekkere hartige taart van Sonja die ze samen met sommige van ons had gemaakt. Na het eten hebben we gezamenlijk opgeruimd en we hebben samen afgesloten in een kring. Sommigen hebben nog even gezegd wat er op hun briefje stond. Daarna zeiden we tegen elkaar in de kring “prettig weekend”!

 
Buren cadeautjes maken voor Sint Maarten
Buren cadeautje07_Sint Maarten
Buren cadeautje05_Sint Maarten
Buren cadeautje04_Sint Maarten
Buren cadeautje01a_Sint Maarten
Buren cadeautje03_Sint Maarten
Buren cadautje06_Sint Maarten
Buren cadeautje08_Sint Maarten

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.