Sint en Piet op bezoek; geschreven door Sonja

Posted by on dec 12, 2014 in Titurel Leeft
Sint en Piet op bezoek; geschreven door Sonja

De bewoners van Soltane en Lohengrin hadden beiden een gezellige avond voor de boeg. Zo aten de bewoners van Soltane heerlijk pannenkoeken in De Heusche Bollaert in Putte en was de groep in Lohengrin druk bezig met hun spelletjesavond.

Kort na het terugkeren van het pannenkoekenhuis werd er op de deur gebonkt: Sinterklaas had die avond namelijk nog besloten dat hij de bewoners  in Putte  ook een bezoekje wilde brengen. Samen met drie pieten werd hij warm verwelkomd door de bewoners die spontaan ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ begonnen te zingen. Sommigen bewoners waren door het dolle heen en anderen wat verlegen.

Na dit bezoek ging Sinterklaas met zijn Pieten in galop naar het volgende adres: Lohengrin. Ook daar werd de goedheiligman warm verwelkomd en mocht hij de hele gedichtenreeks bijwonen.

Toen iedereen, behalve Kiki de hond, zijn gedicht had voorgelezen en het bijhorende cadeautje had uitgepakt, was het tijd voor Sinterklaas om terug te keren naar Spanje. Vrolijk werd hij uitgezwaaid en een goede reis met de stoomboot toegewenst!

 

  • Sint en Piet op bezoek
  • Sint en Piet op bezoek
  • Sint en Piet op bezoek

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.