Wij hebben een missie: Fruit plukken! door Peter, werkbegeleider Keuken

Posted by on sep 22, 2015 in Titurel Leeft
Wij hebben een missie: Fruit plukken! door Peter, werkbegeleider Keuken

Maandag 7 september vertrekken we ’s middags naar Franken Fruit aan de Balsedreef te Bergen op Zoom. Onze missie; FRUIT PLUKKEN

 

Dominique, Jona, Jordy, Inge, Marc, Giel, Machiel en ikzelf gaan samen op pad. Bij Franken aangekomen worden we gelijk al begroet. Namelijk door de hond van de familie. Een zachtaardige Mechelse herder. Iedereen wordt besnuffeld en het beestje wil van iedereen wel een aai hebben.

Maar daar kwamen we niet voor. Binnen op het bord kunnen we zien wat we allemaal zelf kunnen en mogen plukken. Namelijk: Pruimen, bramen, frambozen, augurken etc. Maar wij kiezen voor de pruimen en de frambozen.

Nadat we een plukemmer hebben gekregen, struinen we met z’n achten richting de pruimenboomgaard. We plukken de donkere pruimen, want deze zijn degene die binnenkort eetbaar zijn. Plukken, plukken, plukken. Binnen de kortste keren is ons emmertje vol en hebben we gewoon 5 kilo pruimen geplukt. Daarna gaan we samen naar de frambozen struiken.

“Jongens, pluk de wat donkere frambozen aangezien de lichte nog niet helemaal rijp zijn enne proef er af en toe eentje, dan weet je hoe ze smaken”. Dit laatste was niet aan dovemans oren gericht! Over heel het veld waren we verspreid en de bakjes raakten voller en voller. Maar ja voor je er erg in hebt, is het weer tijd… Met onze buit zijn we toen maar gaan afrekenen en op de terugweg gegaan.

Dit was in ieder geval een geslaagd uitje en wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

  • Fruit plukken_01
  • Fruit plukken_02
  • Fruit plukken_03

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.