Vakantie Zuid-Limburg en de Voerstreek 2

Posted by on aug 9, 2017 in Uncategorized

Donderdag 4 Augustus 2017

Een dagje Maastricht, onbeperkt eten en wedstrijd damesvoetbal

Na een rustige opstart van de dag met zijn allen naar Maastricht. Zelfstandig, winkelend of in een groepje de prachtige stad verkennen. Het Vrijthof, de St. Servaasbrug en andere mooie straatjes.  Sommige kwamen zelfs een boekenkerk tegen, de mooiste boekwinkel van Nederland. Verder werd er genoten van een biertje of een ijsje.

Aan het eind van de middag naar een wok restaurant gegaan. Onbeperkte keuzes aan eten en je bordje afgeven bij Mr Wok die in een minuut de maaltijd met saus klaarmaakt. Knoflooksaus was de favoriet, wat de hele avond merkbaar bleef…. In de avond kwam een deel van de groep uit Belgie naar Gulpen om de halve finale ( Nederland – Engeland) van het Ek damesvoetbal te bekijken. Fanatiek voor de buis werd er met de dames meegeleefd.  De 3-0 uitslag werd uitbundig gevierd, waarbij zelf de kroonluchter in de tv kamer bijna van het plafon viel.

IMG-20170808-WA0002    IMG_6058

IMG-20170806-WA0015    IMG_6055[1]

Vrijdag 5 Augustus

Een rustige dag vandaag. Lekker uitslapen en zelf je ontbijtje maken, iedereen ging zijn eigen gang en de boodschappen werden aangevuld. In Gulpen een wandeling naar de Gulpenerberg met een prachtig uitzicht. Toch best een steile wandeling. Een ander ging klimmen bij de klimwand. S’avonds werden er in België wraps geserveerd en in Gulpen friet. De wisseling van de wacht vond plaats na een potje tennis. Yvonne werd opgehaald en stond haar plekje af aan Dana. S’avonds met een clubje naar het urban dansfestival geweest. Dit viel tegen omdat het eigenlijk nog niet begonnen was. Een terrasje aan het eind was kleine goedmaker.

Zaterdag 6 augustus

De regen viel vandaag met bakken uit de lucht. In de ochtend is er een clubje naar de Luiksemarkt geweest. Velen vonden iets wat ze wilde hebben. Een telescoop, stepje, racebaan, afstand bestuurbare auto en nog veel meer. Een groepje mannen ging mee naar een prachtige modelbouwwinkel en konden het niet laten hun collectie uit te bereiden.  De meeste vrouwen en Dana lieten zich verwennen in de wellness baden van Thermen 2000. Sommige zelfs genietend van een massage. Dit was voor sommige een hele nieuwe ervaring. De Pannenkoeken in België en de Hollandse pot in Gulpen smaakte heerlijk. S’avonds ging een deel van beide groepen op stap. In Maastricht of Heerlen werd er gedanst en een feestje gebouwd tot in de vroege uurtjes.

Zondag 7 Augustus

Na een uitgebreid ontbijtje met broodjes en eitje kwam de groep uit België langs om samen naar Valkenburg te gaan. Een ander clubje ging eerst klimmen, waarbij velen de uitdaging aangingen steeds hoger te gaan. Later vertrokken zij ook naar Valkenburg. Wat een leuk plaatsje met vele kraampjes, winkels. Bruggetje en oude ruïne. Een terrasje en wandeling. Rond 16 uur vertrokken een aantal oranje supporters met Floor en Tessa naar de het voetbal café van Gulpen. Een Limburgs voetbalfeest werd het, de 4-2 werd uitbundig gevierd. Gulpen heeft geweten dat de oranje dames iets unieks hebben gepresteerd. Titel liet van zich horen tijdens de toch terug naar het huis. S’avonds ging Ieder naar zijn eigen locatie om te eindigen met een kampvuurtje in waarbij in Gulpen Floor en Ton gitaar speelde.

Maandag 8 Augustus

Vandaag een zonnige rustdag. Lekker uitslapen en s’middags de keuze uit zwemmen, een familiebezoekje voor Laurens en relaxen in Gulpen. Thomas de vriend van Dana en Elmo hun hond kwamen langs.  Als verrassing waren ook haar ouders onverwacht van de partij. Een wandeling met de hond kon natuurlijk niet ontbreken. In het zwembad was vooral de stroomversnelling erg populair.

S’avonds in Gulpen heerlijk gegeten met thomas die Risotto klaarmaakte. Een kampvuurtje was zoals vaker de afsluiter.

Dinsdag 9 Augustus

Een dag met 2 bijzondere activiteiten vandaag. Een gezamenlijk ontbijt waarna 1 groep ging grot fietsen en de andere een bezoek bracht aan de grotten van Remouchamps. Het fietsen was spannend waarbij je op de mountainbike 7 km smalle gangen in de mergelgrotten doorkruiste. Lous was de meest genoemde naam vandaag i.v.m. het communiceren, een grote slinger van geroep om ieder bij elkaar te houden, hier was later de dag nog veel lol om. In de grotten van Remouchamps was er een wandeling met steile trappen en zagen we prachtige druipsteen formaties. De boottocht was een spannend einde van deze excursie. Thuis werd een Lasagne of een soepje en maaltijdsalade gegeten waarna iedereen zich kon relaxen en moe maar voldaan naar bed ging.

IMG-20170808-WA0046    IMG-20170808-WA0024

IMG_6026[1]    8Qifev-0b1Zb0DaXDX8KKZEUGrf2KI_PyyDIWSxzk5zgg2Lv6nDLO0mvgFA9qpgPrvrIPh6df3DvwdO8hMShJrec1ZBUNTKXL-hzMIJ97qekbdpDlbiizp7yJyhzhIZjDhzBgEMONw=w403-h718-no

 

Woensdag 9 Augustus

Vandaag vroeg uit de veren. Vandaag na een vroeg ontbijt gingen beide groepen gemixt op pad. De ene groep ging naar Walibi België, waardoor er ver gereden moest worden. De andere groep ging op weg naar Gaia Zoo, een prachtige dierentuin. We kwamen vele dieren tegen, o.a. gorilla’s, stokstraatjes, giraffen en een prachtig apenverblijf. Na de dierentuin werden er lekkere pannenkoeken gegeten. Walibi was geweldig, mensen hebben angsten overwonnen en nat pak gehaald in de wildwaterbaan. Sommige genoten enkel van het mensen kijken en de blije gezichten. Het werd een latertje want een pizza restaurant werd pas laat gevonden op de terugweg. Kortom een lange meeslepende dag met veel verhalen. Donderdag is het weer tijd om naar Titurel terug te keren en onze vertrouwende omgeving op te zoeken. Gelukkig hebben we nog 1,5 week om van de vakantie te genieten.

IMG-20170809-WA0007       IMG_20170808_190837

IMG_20170808_161136

IMG_6167[1]

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.