Het feest van Sint Maarten – foto’s door Judith

Posted by on nov 12, 2018 in Titurel Leeft
Het feest van Sint Maarten – foto’s door Judith

Afgelopen vrijdag vierden we het feest van Sint Maarten. Dit is wat de legende vertelt:
“Martinus moest een zware tocht ondernemen met het leger. Zo kwam hij op zijn 18e met zijn legeronderdeel aan bij de stad Amiens. Het was koud, bijna donker, de poorten zouden weldra gaan sluiten en het leger moest zich haasten om op tijd binnen de muren van de stad te zijn. Maar Martinus zag buiten de poort een arme bedelaar. Martinus had hem niets te geven, geen brood of aalmoes. Hij aarzelde echter niet en sneed zijn mantel in twee en gaf een helft aan de bedelaar.”

Het beeld van ‘delen met een ander’ hebben we dit jaar vorm gegeven door alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners te vragen iets mee te nemen wat we wilden weggeven aan mensen die minder hebben. Zo verzamelden we dekens, kleding, handdoeken, hebbedingen… en gaven deze aan de organisatie “Het Doorgeefpunt” om er andere mensen mee verder te helpen.

Tijdens de koffie smulden we van heerlijke taartjes die de bewoners, onder begeleiding van Bas en een tijdelijke vrijwilliger, zelf hebben gemaakt/ gebakken.Tot slot genoot iedereen van een fotopresentatie met mooie herfstfoto’s. Projectvrijwilliger Ad heeft de afgelopen weken voor de cultuurklas een workshop fotografie verzorgd, en deze compilatie samengesteld met de – door de bewoners – gemaakte foto’s. Prachtig!

    Ā 
  • SintMaarten_01
  • SintMaarten_02
SintMaarten_01R

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.