Chasin the sunset!

Posted by on apr 21, 2021 in Titurel Leeft
Chasin the sunset!

Als u in Brabant of omgeving woont, dan las u het misschien in de krant: oud-wereldkampioen Adrie van der Poel en Jan Prop, mede GP-bestuurder en werkzaam bij de gemeente Woensdrecht, gaan in juni een bucketlist-fietsevent voor fanatieke wielrenners ondernemen. In drie dagen gaan ze 900 km fietsen – een evenement waarmee ze geld willen inzamelen, en dat geld… is bestemd voor Titurel! Hoe komt dat zo?
De “Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel” organiseert jaarlijks in Hoogerheide de finale van de wereldbeker veldrijden. Sinds 2018 organiseren ze in juni ook het evenement “Uniek Sporten”.  Onze bewoners hebben aan elk “Uniek Sporten” evenement enthousiast deelgenomen en waren er telkens met een grote groep bij. Vorig jaar kon het evenement als gevolg van de pandemie niet doorgaan en ook dit jaar zit het er helaas niet in. Als alternatief bedachten organisatoren Jan Prop en Adrie van der Poel het wielerevent “Chasin the Sunset”.  Ze gaan de pedalen op in Kapellen, België. Na drie loodzware etappes van ongeveer 300 km, die voor zonsondergang voltooid moeten zijn, eindigt de tocht in Saint-Léonard-de-Noblat in hartje Frankrijk. In dit plaatsje woonde de – in 2019 overleden – populaire wielerlegende Raymond Poulidor, schoonvader van Adrie van der Poel.
Jan Prop vormt een duo met fietsmaatje Huub Kools. Het fietsmaatje met wie Adrie van der Poel een duo gaat vormen, is nog een geheim.
Beide GP-bestuurders zamelen met hun uitputtingsslag geld in voor de (ver)bouw(ing) van Titurel. Ook wij gaan hier de komende maanden aandacht aan besteden en activiteiten voor opzetten.

Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan! kijk hiervoor op: http://gpadrievanderpoel.nl/…/doneren-tbv-chasin-the…/
Bron van de foto bovenaan tekst: BN De Stem