NL Doet was weer een feestje!

Posted by on jun 9, 2021 in Titurel Leeft
NL Doet was weer een feestje!

Het voelde vertrouwd – en tegelijk als een cadeautje – we mochten weer: samen werken tijdens NL Doet! Met onze vaste NL Doet- ploeg hebben we zaterdag 29 mei onze schouders onder enkele mooi klussen gezet.

Gelukkig hadden we prachtig weer en zo de ruimte om goed de gepaste afstand te bewaren. Na de welkomst koffie zijn we in drie ploegjes aan het werk gegaan. Een ploeg ging aan de slag met het wegwerken van een grote takkenhoop in een mooie gerekte houtwal. Een ander ploegje heeft in het voedselbos opkomende eikjes weggehaald, zodat het voedselbos dat we aangeplant hebben, weer lucht krijgt.
De derde ploeg tenslotte heeft met vereende krachten een fraai bankje rond de robuuste plataan (op het grasveld bij Bieduinenhof) gemaakt. Dit bankje kon verwezenlijkt worden dankzij de bijdrage van de statiegeld actie van de Albert Heijn in Putte en een bijdrage van NL Doet. Super, we zijn er erg blij mee!!

Tussen de middag hadden de bewoners van de keukenploeg een fantastische maaltijd bereid, deze werd door alle deelnemers zeer gewaardeerd. Daarna konden we de klussen in alle rust afronden met een rondgang over het terrein waarbij we de werken van vorige jaren nog eens konden bekijken. (En er vele sterke verhalen verteld werden ;))

Het was een mooie dag – en een resultaat waar we trots op zijn. We hopen elkaar volgend jaar weer te treffen…. Doe jij dan ook mee?