Verslag van de dag(en) uit Durbuy!

Posted by on aug 22, 2018 in Titurel Leeft
Verslag van de dag(en) uit Durbuy!

Roofvogels en een kampvuurtje
Zondag startten we de dag lekker rustig. Na het zondags ontbijt met croissant en eieren is er een groepje naar de markt gegaan in Bomal. Daar waren veel kraampjes en een  brocante hal. Verder ontdekten we een speciaal winkeltje, met worst uit de streek ontdekt, dit werd meteen de snack van de avond.

‘s Middags gingen we met zijn allen naar de burcht bij Domaine de Palogne gegaan. Eerst maakten we een onverwacht steile wandeling naar de oude ruïne van het kasteel met mooi uitzicht. Hierna afgedaald en was het tijd voor de roofvogelshow. Met arenden, buizerds, uilen, oehoes en de grappige caracara vogel. Deze vogel uit Zuid-Amerika danste en sprong rond een vuilnisbak en was zo slim dat hij deze kon openmaken. Iedereen vond het geweldig deze enorme vogels (zo laag) te zien (overvliegen).

Na afloop was het idee ontstaan hout te sprokkelen voor het kampvuur. Bij het café zagen we opeens vele houtblokken liggen en hebben we gevraagd of we er een paar mee mochten nemen voor het kampvuur. Dit mocht niet, helaas, waarna we zelf fijn hout zijn gaan sprokkelen. Thuis aangekomen hadden we als verrassing pizza’s gehaald, die vielen erg goed in de smaak!

De avond werd verder gevuld met  spelletjes, het kampvuur, een gitaarspel van Ton en natuurlijk de ambachtelijke worst van de markt.

Maandag: actie dag
Vandaag stond in het teken van het Adventure park in Durbuy. Eerst lekker ontbeten met chocolade broodjes of croissants. Daarna met zijn allen naar het Adventure park gegaan. Een aantal vond het leuk om te kijken, een aantal ging de uitdaging aan: Jos, Remco, John en Dominique.

Dominique leefde zich uit in het 3D labyrint en op de mountainbike. Jos en John gingen naar het klim bos wat een grote uitdaging was. Eerst erg gammel en onzeker gingen ze van start. Remco hing ondertussen in de hoge boomtoppen bij het gevorderde parcours terwijl de anderen toekeken. Even later gleden ze met volle snelheid naar benden op een rubberband van een soort schans.

Hierna was het tijd voor een gezamenlijk terrasje. Na afloop gingen Jos en Remco nog even door.  Samen deden ze de Spelo experience. Kruipend door een grot met mijnwerkershelm. Voor Jos een enorme overwinning maar met wel een gescheurde broek en schrammen. Remco  hing hierna bij de via Ferrata aan een rotswand van 50 meter hoog.

Ondertussen gingen de anderen boodschappen doen en maakten samen met Tessa de lasagna. Na de lekkere maaltijd zijn we in Durbuy nog op het terras beland. Helaas bleek de Piratenbar, waar Roland en Ton enthousiast over waren, gesloten maar dit nam de gezelligheid niet weg!

De Wandeling en de vlieg
Dinsdag stond de Hike op het programma. Na het ontbijt en een eindje rijden begonnen we aan de Ninglinspo wandeling.

Voor een aantal zoals Jolanda en Sander betekende dit een nieuwe ervaring. De wandeling begon met klimmen en klauteren langs het snelstromende riviertje, dit was niet voor iedereen even makkelijk, het overwinningsgevoel was des te groter! Halverwege genoten we van een picknick waarna John en Remco nog even  het riviertje in sprongen. De terugweg was wat vlakker; bij aankomst in een dorpje hebben we onszelf op een terrasje getrakteerd, een kleine clubje ging de boodschappen halen voor het avondeten. Bob en Dominique hebben vandaag gekookt, een lekkere gezonde maaltijd: zalm, boontjes en gebakken aardappelen. Het smaakte goed!

Voor het toetje bakte Bob (zoals ieder jaar) pannenkoeken, deze keer met ijs.

De dag werd afgesloten met een kampvuurtje; tennisspel, ezelen kaartenspel en een goed gesprek. Verder was het de dag van de vlieg… Floor had een t-shirt aan met een vlieg op zijn borst, heel de dag werd deze ”dood” geslagen wat voor hilarisch momenten zorgde.

  • Vuurtje stoken_01
  •  
  • Adventure park_01
  • Adventure park_01L
  • Adventure park_02R
  • Adventure park_03R
  • De Hike_01
  Piratenbar_01L

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.