Opa van Sil vertelt over de oorlog in de cultuurklas -tekst en foto’s door Janny

Posted by on mrt 16, 2017 in Titurel Leeft
Opa van Sil vertelt over de oorlog in de cultuurklas -tekst en foto’s door Janny

We zijn met de cultuurklas bezig met een project over de tweede wereldoorlog. We zijn al naar het oorlogsmuseum bij ons op de Putseweg geweest en vandaag kwam de Opa van Sil in de klas zijn ervaringen uit de tweede wereld oorlog vertellen.

Het was echt heel bijzonder. Opa vertelde vanuit zijn hart en hij vertelde veel anekdotes. Er was bijvoorbeeld in het geheim een radio in de Bergen op Zoom. Maar die werd door de Duitsers in beslag genomen. Toch wilden de mensen weten wat er gebeurde in de wereld en er kwam een nieuwe radio. Maar waar moesten ze die verstoppen? Aangezien de vader en de moeder van  opa beiden doof waren , werd de radio bij hen in huis verstopt… wie zou immers denken dat 2 dove mensen een radio in hun huis hadden !!

Hij vertelde ook hoe hij met zijn kruiwagentje granaathulzen ging zoeken en hoe hij na de bevrijding bij de opslag van de Duitsers schoenpoets vond en die meteen meenam voor zijn vader, die schoenmaker was. Ook vertelde hij over de vluchtelingen uit Antwerpen, over de schuilkelder bij de buurman en over de boterhammen met reuzel en geraspte wortelen. Het was een onvergetelijke ochtend. Sil was natuurlijk super trots op haar opa !!
Opa Sil vertelt over WOII_1  Opa Sil vertelt over WOII_3

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.