Op bezoek bij Miranda die honden fokt

Posted by on apr 25, 2018 in Titurel Leeft
Op bezoek bij Miranda die honden fokt

Afgelopen woensdag, 18 april, gingen de deelnemers van de cultuurklas op bezoek bij Miranda, die honden fokt – en dus hondenpuppy’s (en ook kleine katjes) heeft.  Jordy, Sander, Arco, Bob en Dominique schreven elk een mooi verslag over dit bezoek – het verhaal hieronder is een mix geworden van hun verschillende verhalen.

Miranda fokt Cocker spaniëls en Springer spaniëls. We mochten, als we zaten, de pups op schoot nemen. het was erg leuk om de jonge hondjes en katjes te zien en ze te aaien. Ze waren zo schattig! Er was een nest van zes bruine puppy’s van 4 weken oud – en een nest van twee zwart-witte puppy’s van 2 weken oud. Je moest op de grond zitten als je ze wilde vasthouden.  Ook heeft Miranda drie katten en één poes die we ook mochten aaien. De poes had een nest met zes jongen, ik (Dominque) heb een kitten vast gehouden. De kittens waren nog schattiger dan de puppy’s, vond ik (Arco).

hond getekend door JordyDe honden worden door Miranda zelf getraind. Ze worden opgeleid voor speurhond. Miranda leert ze om te waken en om drugs en explosieven op te sporen. Miranda liet ons ook een kleine demonstratie zien, schrijft Jordy, met drie dozen waarvan in één doos drugs zaten, als de hond deze vindt, krijgt ze een beloning. Sommige honden zijn erg bekend en zelfs op TV geweest.

Toen kwamen de grote honden, schrijft Sander, en zijn we naar de achtertuin gegaan om de andere honden te zien. We hebben de honden wat koekjes gegeven. Miranda gaf uitleg over de honden en dat ze deze op hoog niveau heeft opgevoed.

Het was zo leuk daar dat we bijna niet weg kwamen, vertellen Bob en Dominique, de tijd ging veel te snel.

      
  • Arco met kitten
  • bezoek hondenfokkerij foto overzicht
  • Dominique met katje
  •  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.