De laatste dagen vakantie in Durbuy – verslag en foto’s door Floor

Posted by on aug 27, 2018 in Titurel Leeft
De laatste dagen vakantie in Durbuy – verslag en foto’s door Floor

Luikse dagje
Vandaag stond een dagje Luik op het programma. Meteen na het ontbijt vertrokken we naar Luik. Aangekomen ging iedereen in kleine groepjes uiteen. John en Bob gingen op zoek naar een broek en vishengel, Remco wilde lekker wat rondwandelen en winkels kijken. Ton en Roland gingen op pad voor muziekinstrumenten en cd’s terwijl Tessa en Jolanda een kaarsje gingen aansteken in de prachtige kathedraal.

Halverwege was het natuurlijk tijd voor een terrasje en een Luikse wafel. John, Jos en Sander gingen daarna met Floor naar het aquarium museum, waar heel wat indrukwekkende visjes te zien waren! Andere bewoners wilden nog verder een kijkje nemen in de stad.

Om 18 uur was het tijd voor het etentje. De Burgerbar viel bij iedereen enorm in de smaak, daar hebben we lekker gegeten! Na het etentje zijn we via het schitterende station van Luik teruggereden. De architectuur zorgde bij velen voor verbazing en prachtige foto’s. Bob genoot van de treinen die langsreden. Het was een mooie dag die we in ons vakantiehuis rustig afsloten.


Nog een dagje genieten
Onze laatste vakantiedag scheen de zon volop. Eerst hebben we lekker uitgeslapen, daarna namen we een ontbijtje uit het vuistje. Jolanda, Sander en Tessa zijn een rondritje gaan maken met het toeristen treintje. Anderen gingen boodschappen doen of gingen wat verkoeling zoeken in het riviertje.

‘s Middags ging een clubje naar het maïs doolhof van Barveaux. De raadsels en opdrachten maakten het een leuke tocht! ’s Avonds aten we samen een soepje en salade en maakten we gezellig het hout op bij het laatste kampvuur.

De volgende dag stonden we vroeg op om alles in te pakken en via Hoei terug te rijden naar Titurel. Het was een geslaagde week!!!!

  • Durbuy_Luik1L
  • Durbuy_Luik1R
  • Durbuy_Luik2R
  • Durbuy_Luik4L

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.