Dagje uit naar de expositie van Ger en bezoek aan de basiliek, tekst door Jordy

Posted by on jan 11, 2017 in Titurel Leeft
Dagje uit naar de expositie van Ger en bezoek aan de basiliek, tekst door Jordy

Vrijdag 6 januari zijnĀ  juf Janny, John, Robin, Sudath en ikzelf naar de expositie van Ger gegaan in het gebouw van het bejaardentehuis De Zeldenberg in Oudenbosch. Het waren mooie schilderijen die Ger heeft gemaakt op de Cluse bij Titurel. We werden er vriendelijk verwelkomd door de verzorgers van het bejaardentehuis. We werden naar het zogenaamde kapelletje aan het einde van het gebouw gebracht, waar de schilderijen netjes op schildersezels stonden.

bezoek-expositie-ger_03

Het waren prachtige tekeningen. Iedereen was enthousiast over het werk en de tijd die Ger eraan had besteed. Naderhand kregen we nog een bakje koffie en thee en zetten we de dag verder richting basiliek.

bezoek-expositie-ger_01

De Basiliek

Na de prachtige expositie van Ger gingen we naar de basiliek in Oudenbosch.

De basiliek is een verkleinde replica van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De basiliek is 16 maal kleiner dan de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Ze is gebouwd tussen 1867 en 1880. Het is een prachtig exemplaar met de mooiste decoratie. We zijn nadien ook naar de begraafplaats geweest die bij de kerk hoort. We sloten de ochtend af met een lekkere lunch in het Hooihuis in Roosendaal.

  • bezoek-aan-basiliek_02_web
  • bezoek-aan-basiliek_01_web

We hebben erg genoten van de dag.

bezoek-aan-basiliek_03

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.