Brandweeruitje 14-08-2018 door Timo

Posted by on aug 15, 2018 in Nieuws van Titurel, Titurel Leeft
Brandweeruitje 14-08-2018 door Timo

Vandaag zijn we als uitje naar brandweer steenbergen geweest. Als verrassing had ik ook de marechaussee geregeld die iets kwam vertellen over hun taken en wat hun doen.

We kregen eerst iets te drinken en een lekkere koek. Anouk vertelde heel mooi wat haar taken bij de marechaussee zijn en wat de verschillen zijn met de politie.
Daarna heb ik een verhaaltje gehouden over de brandweer en wat het werk bij de brandweer inhoud.  4 “vrijwilligers” van Titurel  moesten een brandweerpak aantrekken en in de tankautospuit plaats nemen voor een uitruk.

Na uitleg in de auto kwamen ze met loeiende sirenes terug op de kazerne en moesten ze een vuur blussen (dit was een soort oefen opstelling met blokjes die ze omver moesten spuiten)
Iedereen mocht met de brandslang spuiten en later ging de wagen open zodat we goed konden zien wat er nu in een brandweer auto zit. De brandweermannen gaven uitleg en beantwoorde alle vragen. Er was natuurlijk veel water uit de tank die dus ook weer gevuld moest worden, dit hebben ze samen met bandweerman Danker gedaan.

Een aantal bewoners heeft met een blindmasker gelopen om te ervaren hoe het is om met weinig zicht een pand te betreden. Koen en Bas konden natuurlijk niet achterblijven en die kregen een speciaal parcours (dit omdat Koen al stiekem had afgekeken). Ze liepen vlot en soepel om de obstakels heen om vervolgens professioneel de brandhaard te blussen.
Na dit alles hebben we onze eigen lunchpakketjes opgegeten en een mooie groepsfoto gemaakt met alle vrijwilligers.

Iedereen namens Titurel enorm bedank voor deze geweldige ervaring !

  • 2d4bd34c-1571-40b2-b0cf-15f65e2dc100
  • IMG_2101
  • IMG_2107
  • IMG_2124
  •  
  • IMG_2190

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.