Rondleiding Johanna molen in Huijbergen

Posted by on nov 24, 2020 in Titurel Leeft
Rondleiding Johanna molen in Huijbergen

In november bezocht de cultuurklas de Johanna molen in Huijbergen. Sil doet verslag: “We kwamen bij de Johanna molen aan en werden vriendelijk verwelkomd door Theo. Hij vertelde dat hij nog aan het leren is om molenaar te worden. Heel de molen is van hout, het ziet er mooi uit. In de molen is zelfs een schuilkelder, hier konden mensen tijdens de oorlog in schuilen.
De molen stond op een speciale stand omdat er een kind geboren was. Theo liet ons een mal zien die ze gebruiken voor het maken van speculaas.
Het zag er allemaal mooi oud uit! We gingen ook boven een kijkje nemen. Toen ik de trap zag, was ik even bang dat ik niet boven zou komen, maar het is toch gelukt :). Ik vond de trappen naar boven zelfs niet eens eng, maar…. toen moest ik nog terug naar beneden en daar kreeg ik toch knikkende knieĆ«n van! Het was best moeilijk en spannend om naar beneden te gaan!
We hebben ons wel netjes aan alle C-maatregelen gehouden en iedereen droeg netjes een mondkapje.”