Veel plezier en hard gewerkt: NL Doet bij Titurel

Posted by on mrt 24, 2019 in Titurel Leeft
Veel plezier en hard gewerkt: NL Doet bij Titurel

We beginnen die zaterdagochtend met een bakje koffie of thee – goed elkaar weer te zien – wat gaan we doen vandaag? Plannen zijn er genoeg: wie helpt mee met het bouwen van twee bankjes? Die willen we langs de wandelroute in het bos plaatsen. Voor het plaatsen van vleermuis nestkasten zoeken we een durfal zonder hoogtevrees. En zijn er ook vrijwilligers die, naast het opruimen van de stormschade van afgelopen week, willen helpen met het snoeien van de rododendrons? Check, check, dubbelcheck.

Onze vrijwilligers komen uit verschillende hoeken; we zijn blij weer te kunnen rekenen op onze vrienden met wie we al vele jaren ’s winters gaan knotten. Dat we elkaar al zo goed kennen, maakt de ontmoeting meteen vrolijk en het verdelen van het werk makkelijk. Voor bewoners en deelnemers die aansluiten, voelt het vertrouwd: ze helpen graag een handje mee!

Nadat we enkele uren aan de slag waren, was het tijd om even bij te tanken en verzamelen we in de werkplaats voor koffie/thee en wat lekkers.

Dan worden de mouwen weer opgestroopt en gaan we verder aan het werk; intussen komt kok Bas de lunch brengen: vers gemaakte soep en broodjes met worst en zuurkool.


Heerlijk hoor, zo kunnen aanschuiven! Bij deze gelegenheid houdt Piet, één van de vrijwilligers waarop we altijd kunnen rekenen, een mooie speech en verrast ons met een prachtig bord. Het vindt meteen een plek aan de muur in de houtwerkplaats. Blij mee!

We gaan nog even door met het werk – daarna verzamelen we onder het spandoek van NL Doet, de inmiddels in elkaar getimmerde bankjes worden bewonderd, voor een groepsfoto.

Daarna is Ronald onze gids voor een korte wandeling door het bos – waarbij hij ons enthousiast vertelt wat we ondernemen in het bos en de tuin en waarom we dat doen. om een uur of half vier genieten we samen nog even na en nemen dan afscheid. Het was een mooie dag!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.