Elfia was weer een heerlijke belevenis! Verhaal door Daisy

Posted by on mei 22, 2017 in Titurel Leeft
Elfia was weer een heerlijke belevenis! Verhaal door Daisy

Op zaterdag 29 april was het weer zover: we gingen naar Elfia! Deze keer gingen we naar Haarzuilen, vlakbij Utrecht, en we keken er al maanden naar uit. De voorpret is misschien nog wel het leukst; wie wil zich verkleden? En als wat of wie? Hoe ga je aan die kleding komen, ga je zelf wat maken, wat kopen of gewoon creatief zijn met de dingen die je al hebt? En wil je dan ook geschminkt worden? Want hoe vaker je naar Elfia gaat, hoe “extremer” en onherkenbaarder je je vaak wilt verkleden.

Deze keer gingen onder andere Jack Sparrow mee, een piratenmeisje,  niet 1 maar zelfs 2 prinsessen, Aladin, een boogschutter, een soort van pop en een sjieke dame met hoepelrok en een hoge hoed.

Onderweg was het al erg gezellig, met een middeleeuws muziekje in de cd-speler kwamen we al helemaal in de juiste stemming. Rond 12.30uur waren we er dan eindelijk!

Het was schitterend weer en Elfia bestond ook nog eens 25 jaar en dat was te merken. Het was niet gewoon druk, nee het was DRUK.

Zó druk, dat het maximaal aantal mensen wat normaal gesproken naar binnen mag, naar boven moest worden aangepast. Normaal zijn er 20.000 man welkom maar hé, hoe ontzeg je de toegang aan mensen die soms wel maanden aan hun kostuum hebben gewerkt en misschien wel helemaal uit Frankrijk of Duitsland komen voor dit event?

En uiteraard: wat was de dag weer geslaagd. We hebben onze ogen uitgekeken aan de schitterende (fantasy)spulletjes, boeken, sieraden (er waren meer dan 200 kraampjes),  de verklede mensen (waar je soms gewoon een beetje bang van werd, een skelet met een mantel en een zeis kijk je nou eenmaal niet graag in de ogen…voor zover je kan spreken van ogen dan) en ons buikje rondgegeten aan de heerlijke “middeleeuwse” lekkernijen waar Elfia ook om bekend staat. Een appel met een karamellaagje op een stokje, knoflookbrood, vleesspies, je kan het zo gek niet bedenken; Je kon zelfs varken aan het spit eten. Maar voor degene die gewoon friet met een colaatje wilden, ook dat was aanwezig. Om 18:30 uur hadden we afgesproken om weer te verzamelen en iedereen was moe maar voldaan.

En belofte maakt schuld; op de terugweg gingen we langs de McDonalds waar iedereen nog even napraatte over de leuke dag en genoot van de verbaasde reacties van alle mensen bij de McDonalds die geen idee hadden waar al die vreemde, verklede mensen nou toch vandaan kwamen J

Op de terugweg was het erg stil…het merendeel was namelijk in slaap gevallen. Om 21.30 waren we weer terug! En nu…gaan we alvast voorpret hebben voor volgend jaar!

  • Elfia2017_05R
  • Elfia2017_07R
  • Elfia2017_06R
  • Elfia2017_04R
  • Elfia2017_03R
  • Elfia2017_02R
  • Elfia2017_01R

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.